Veelgestelde Vragen

Om vragen van onze klanten zo snel mogelijk te beantwoorden hebben wij op deze pagina de meest gestelde vragen verzameld.

Staat je vraag er niet tussen? Dan kan je ons bereiken via klantenservice@tafelzeil.nl.

Vragen over het bestellen

Welke maat past het beste bij mijn tafel?

Hoewel elke tafel uniek is geven wij graag advies over maten. Zo adviseren wij sommige producten nét wat groter te  bestellen, maar andere juist niet:

Bij tafelzeil en tafellinnen is het mooier als het zeil of linnen een overhang heeft aan de zijkanten. Wij adviseren daarom 30 tot 40 centimeter extra te bestellen.

Transparantie tafelbeschermers komen het beste tot hun recht als ze dezelfde grootte hebben als de tafel die het moet beschermen. Wij adviseren daarom een maat te kiezen die net wat kleiner is dan de tafel. Onze witte tafelbeschermer mag wel wat groter zijn dan de tafel, deze komt immers onder een tafelkleed of tafelzeil te liggen. Wij adviseren deze maximaal 10cm per kant te laten overhangen.

Kan ik ook de breedte van het tafelzeil kiezen?

Op dit moment is het nog niet mogelijk om zelf de breedte van het tafelzeil te kiezen. Mede om die reden hebben wij verschillende breedtematen in ons assortiment. Daarom hebben wij artikelen verschillende breedtematen;

- Tafellopers van 50cm breed;
Tafelbeschermers van 80, 90, 100 en 140cm breed;
- Tafelzeil van 140cm breed;
- Tafellinnen van 140cm breed;
- Ronde tafelzeilen met een diameter van 160cm. 

Ik heb een kortingscode, hoe kan ik die gebruiken?

Kortingscodes zijn in de winkelwagen te gebruiken. Op een computer kan je die links naast de blauwe knop met 'afrekenen' invullen, op de mobiel onder deze knop. 

Kan ik mijn bestelling ook ophalen?

Het is op dit moment nog niet mogelijk een bestelling op te halen op onze locatie. 

Vragen over de producten 

Hoe krijg ik vouwen uit het tafelzeil of tafellinnen?

Wij adviseren tafelzeil altijd op rol te bestellen, dan ontstaan er namelijk geen vouwen. Bestel je liever gevouwen? Geen probleem, de vouwen verdwijnen na verloop van tijd vanzelf uit het zeil. Dit kan echter wel een paar dagen duren. Wil je dit proces versnellen dan kan je het tafelzeil aan de waslijn hangen, dankzij de zwaartekracht versnelt het proces aanzienlijk. Hang het dan wel even over een dikke handdoek om er voor te zorgen dat het draad van de lijn niet nog een vouw creëert, dat zou natuurlijk zonde zijn.

Hoe kan ik mijn tafelzeil, tafelkleed of tafelbeschermer schoonmaken?

Een groot voordeel van tafelzeil is dat het af te nemen is met een vochtig doekje. Vlekken op het tafelzeil? Gewoon even afnemen, dat werkt perfect! Dit geldt ook voor onze tafelbeschermers, die krijg je gemakkelijk schoon. Tafellinnen van katoen is niet alleen af te nemen met een vochtig doekje, maar ook op 30 graden te wassen in de wasmachine. Een kind kan de was doen!

Het tafelzeil heeft een onprettige geur, is dat normaal?

Het kan zijn dat je nieuwe tafelzeil vreemd ruikt, dit is normaal. De geur is afkomstig van het materiaal en de verf en komt bij vrijwel alle kunststof artikelen vrij. De geur zal binnen een paar dagen geheel verdwijnen.

Na het bestellen: garantie en retourneren

Geeft Tafelzeil.nl garantie op de producten?

Alle producten van Tafelzeil.nl hebben een garantie van 6 maanden. Gaat er binnen die periode iets stuk, dan ontvang je zonder problemen een vervangend artikel. Uiteraard telt normale slijtage niet mee en moet het product wel met zorg behandelt zijn. Hoe je een product het langste mooi kan houden vind je in de beschrijving van het product.

Ik heb spijt van mijn keuze, hoe kan ik retourneren?

Retourneren? Dit kan enkel voor tafelbeschermers en accessoires. Onze andere artikelen zijn namelijk voor u persoonlijk op maat gesneden, dit is dus maatwerk en daarom kunt u dit niet retour sturen.  Je vindt de retourvoorwaarden op deze pagina.

De waardering van www.tafelzeil.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 886 reviews.
🍪 Wil jij een goed werkende website?
Wij gebruiken net als iedere andere website cookies. Kies zelf welke cookies je toestaat.