Tafelbeschermer

Tafelbeschermer

5 artikel(en)

per pagina

1

5 artikel(en)

per pagina

1

Waarom een tafelbeschermer?

Je kent het wel. Je hebt net een mooie, nieuwe tafel aangeschaft. In het begin ben je onwijs voorzichtig. Zo hebben jullie bijvoorbeeld onderzetters gehaald zodat er geen kringen op tafel komen. Maar het is vaak zo, hoe voorzichtiger je bent, hoe sneller het fout gaat. Op een dag valt er eten en drinken op de nieuwe tafel. Vlekken die je er niet meer uit krijgt. Dat is natuurlijk hartstikke zonde!

Als je vanaf moment één doorzichtige tafelbescherming gebruikt weet je zeker dat de tafel niet beschadigd. Onze tafelbeschermers zijn extra dik en transparant. Je kunt het mooie tafelblad dus nog wel zien! Tegelijkertijd is de tafel beschermd tegen vlekken en beschadigingen. Dit is bijvoorbeeld ook ideaal met kinderen. Mocht er een beetje verf worden gemorst dan kun je dit er gewoon afhalen met een doekje. En dat is gewoon ideaal. Met een tafelbeschermer heb je ook voor de glazen geen onderzetters meer nodig.

De tafelbeschermers zijn gemaakt van PVC en ze zijn doorzichtig. Dit is een sterk en waterafstotend materiaal. Wil je weten hoe je dit het beste schoon kunt houden? Scroll dan even naar onder, we hebben nog een aantal tips voor je namelijk!

Voordelen op een rijtje

  • Je hoeft niet meer bang te zijn dat er vlekken op tafel komen, tafelbeschermer is vochtafstotend..
  • Je hebt geen onderzetters meer nodig voor glazen.
  • De tafel is beschermd maar je kunt het blad nog wel zien.
  • De kinderen kunnen gerust knutselen.
  • Je kunt het zeil makkelijk afnemen met een doekje.

Tafelbeschermer op maat

Bij ons kun je jouw transparante tafelbeschermer online op maat bestellen! Wij bieden tafelbeschermers van 80 tot 120 centimeter breedte. De lengte kun je zelf kiezen. Dit doe je in de maattabel die bij het product staat. Zo ben jij ervan verzekerd dat de tafelbescherming straks perfect past op jouw mooie tafel.

Wij adviseren wel om tafelbeschermers op rol te bestellen. Doe je dit niet? Dan wordt het opgevouwen verzonden en kunnen er putjes op de vouwnaden ontstaan. En dat zou natuurlijk jammer zijn!

Andere soorten tafelzeilen en - kleden

Naast tafelbeschermers hebben we nog veel meer in onze tafelzeil collectie! Hieronder lichten we het even verder toe.

We hebben tafelzeilen. Deze zijn gemaakt van PVC. PVC is een sterk materiaal dat tevens waterafstotend is. De rug van het tafelzeil is voorzien van een non-woven vlies. Dit is een zacht polyester vlies waardoor de onderkant van het tafelzeil zacht aanvoelt. De bovenkant van het tafelzeil kun je afnemen met een doekje.

We hebben ook nog tafellakens die enkel zijn gemaakt van katoen of linnen. Tussen katoen en linnen zit ook nog een klein verschil. Zo wordt katoen gemaakt van de katoenplant. Katoen is zacht, vochtopnemend en duurzaam. Linnen wordt gemaakt uit vezels van de vlasplant. Ook linnen is vochtopnemend. Linnen voelt daarom iets sterker aan dan katoen. Dat is ook waarom linnen wat sneller kreukt dan katoen. Allebei de materialen kunnen gewoon in de wasmachine!

Dan is er ook nog katoen of linnen dat is gecoat met een polyacryl coating. Hierdoor zijn deze tafelkleden makkelijk afneembaar. Ook deze tafelkleden kunnen gewoon in de wasmachine op 30 graden. Het fijne aan deze combinatie is dat het eruit ziet en voelt als katoen, maar wel afneembaar is.

Accessoires

Aanvullend op de tafelzeilen hebben we ook nog accessoires. Tafelklemmen bijvoorbeeld! Hiermee kun je het tafelzeil klemmen aan jouw tafel. Zo weet je in de zomer zeker dat de wind er niet onder komt. Want het zou immers zonde zijn als alles daarom van tafel valt. We hebben de tafelklemmen in verschillende soorten. Zo past alles straks perfect bij elkaar!

Uitkijken met bepaalde kleurstoffen

Onze PVC tafelbeschermeren zijn makkelijk af te nemen, net zoals de tafelkleden met coating. De katoenen en linnen tafelkleden kun je niet afnemen maar wel gewoon wassen. Desondanks raden we wel aan om op te passen met bepaalde voedingsmiddelen. Er zijn namelijk voedingsmiddelen die sterk geconcentreerde kleurstoffen bevatten. Deze kleurstoffen trekken ook vrij snel in de coating en in het PVC. Houd dus voor de zekerheid een doekje bij de hand om te voorkomen dat de kleur erin trekt. Voorbeelden hiervan zijn: aardbeien, tomaten, rode bieten, rode kool en kerrie. Bij katoen en linnen het tafelkleed zo snel mogelijk in de was doen. Op deze manier heb je namelijk het langste plezier van de tafelbeschermer.

Let er ook op dat je alle tafelbeschermers, tafelzeilen en -kleden niet te lang blootstelt aan de zon. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat de kleuren op ten duur verbleken.

🍪 Wil jij een goed werkende website?
Wij gebruiken net als iedere andere website cookies. Kies zelf welke cookies je toestaat.