Tafelbeschermers

Tafelbeschermer

2 artikel(en)

per pagina

1

2 artikel(en)

per pagina

1

Waarom een tafelbeschermer voor je tafel?

Je kent het wel, je hebt net een mooie, nieuwe tafel aangeschaft. In het begin ben je onwijs voorzichtig, zo hebben jullie bijvoorbeeld onderzetters gehaald zodat er geen kringen op tafel komen. Maar het is vaak zo, hoe voorzichtiger je bent, hoe sneller het fout gaat, en op een dag valt er eten en drinken op de nieuwe tafel. En soms zijn het vlekken die je er niet meer uit krijgt, en dat is natuurlijk hartstikke zonde!

Als je vanaf moment één doorzichtige tafelbescherming gebruikt weet je zeker dat de tafel niet beschadigd. Onze tafelbeschermers zijn extra dik en transparant, je kunt het mooie tafelblad dus nog wel zien! Tegelijkertijd is de tafel beschermd tegen vlekken en beschadigingen. Dit is bijvoorbeeld ook ideaal met kinderen. Mocht er een beetje verf worden gemorst dan kun je dit er gewoon afhalen met een doekje. En dat is gewoon ideaal. Met een dikke doorzichtige tafelbeschermer heb je ook voor de glazen geen onderzetters meer nodig. De tafelbeschermers zijn gemaakt van PVC en ze zijn doorzichtig. Dit is een zeer sterk en dik, en ook nog eens waterafstotend materiaal. Wil je weten hoe je dit transparante tafelzeil het beste schoon kunt houden? Scrol dan even naar onder, we hebben nog een aantal tips voor je namelijk!

Voordelen van een tafelbeschermer transparant op een rijtje

  • Je hoeft niet meer bang te zijn dat er vlekken op tafel komen, tafelbeschermer is vochtafstotend
  • Je hebt geen onderzetters meer nodig voor glazen.
  • De tafel is beschermd maar je kunt het blad nog wel zien.
  • De kinderen kunnen gerust knutselen.
  • Je kunt het zeil makkelijk afnemen met een doekje.

Doorzichtige tafelbeschermer op maat

* Op dit moment verkopen wij onze tafelbeschermers alleen per rol van 10 meter. Gezien de huidige ontwikkelingen bieden wij deze producten vooral aan bedrijven aan, als bescherming voor klanten of medewerkers. * 

Bij ons kun je jouw transparante tafelbeschermer online op maat bestellen! Wij bieden tafelbeschermers van 80 cm breed, 90 cm breed en 100 cm breed. De gewenste lengte kun je zelf kiezen, dit doe je in de maattabel die bij het product staat. Zo ben jij ervan verzekerd dat de tafelbescherming straks perfect past op jouw mooie tafel, en precies groot genoeg is om jouw tafel te beschermen.

Wij adviseren wel om tafelbeschermers op rol te bestellen. Doe je dit niet, dan wordt het opgevouwen verzonden en kunnen er putjes op de vouwnaden ontstaan, en dat zou natuurlijk jammer zijn!

Let op: bij het bestellen van een doorzichtige tafelbeschermer, wordt deze helemaal op maat gemaakt. Een tafelbeschermer kan echter iets krimpen na het uitrollen, namelijk ongeveer 1%. Voor de optimale bescherming sturen we dus ongeveer 1% extra op, zodat we zeker weten dat jouw tafelbeschermer goed past.

Andere soorten tafelzeilen en - kleden

Naast tafelbeschermers hebben we nog veel meer in onze tafelzeil collectie! Hieronder lichten we het even verder toe.

Naast de doorzichtige tafelbeschermers hebben we ook een doorzichtig tafelkleed / doorzichtig tafelzeil. Dit doorzichtig zeil beschermt de tafel ook tegen vlekken, maar valt in tegenstelling tot de tafelbeschermer over de tafel heen.

We hebben tafelzeilen die gemaakt zijn van PVC, een sterk materiaal dat tevens waterafstotend is. Dit lijkt vaak op plastic, maar is dit zeker niet, het is namelijk veel sterker en dikker. De rug van het dikke tafelzeil is voorzien van een non-woven vlies, dit is een zacht polyester vlies waardoor de onderkant van het tafelzeil zacht aanvoelt. De bovenkant van het tafelzeil kun je afnemen met een doekje en is dus zeer makkelijk schoon te maken.

We hebben ook nog tafellakens die enkel zijn gemaakt van katoen of linnen. Tussen katoen en linnen zit ook nog een klein verschil, want het materiaal wordt van verschillende planten gemaakt. Zo wordt katoen gemaakt van de katoenplant, katoen is zacht, vochtopnemend en duurzaam. Linnen wordt gemaakt uit vezels van de vlasplant en is tevens vochtopnemend. Linnen voelt iets sterker en steviger aan dan katoen, dat is ook waarom linnen wat sneller kreukt dan katoen. Allebei de materialen kunnen gewoon in de wasmachine op 30 graden!

Dan is er ook nog katoen of linnen dat is gecoat met een polyetheen coating, door deze coating zijn deze tafelkleden makkelijk afneembaar. Ook deze tafelkleden kunnen gewoon in de wasmachine op 30 graden. Het fijne aan deze combinatie is dat het eruit ziet en voelt als katoen, maar wel afneembaar is met een vochtige doek. Hierdoor heb je je tafelkleed zo schoon gemaakt!

Accessoires

Aanvullend op de tafelzeilen hebben we ook nog accessoires. Hierbij kun je denken aan tafelklemmen en gewichtjes bijvoorbeeld, hiermee kun je het tafelzeil klemmen aan jouw tafel. Zo weet je in de zomer zeker dat de wind er niet onder komt, want het zou immers zonde zijn als alles daarom van tafel valt. We hebben de tafelklemmen en tafelkleedgewichtjes in verschillende uitvoeringen, zodat je helemaal kan kiezen wat goed bij jouw tafelzeil past.

Uitkijken met bepaalde kleurstoffen

Onze PVC tafelbeschermers zijn makkelijk af te nemen, net zoals de tafelkleden met coating. De katoenen en linnen tafelkleden kun je niet afnemen maar wel gewoon wassen. Desondanks raden we wel aan om op te passen met bepaalde voedingsmiddelen. Er zijn namelijk voedingsmiddelen die sterk geconcentreerde kleurstoffen bevatten. Deze kleurstoffen trekken ook vrij snel in de coating en in het PVC. Houd dus voor de zekerheid een doekje bij de hand om te voorkomen dat de kleur erin trekt. Voorbeelden van voedingsmiddelen met sterke kleursotffen zijn aardbeien, tomaten, rode bieten, rode kool en kerrie. Een katoenen of linnen tafelkleed kun je het beste zo snel mogelijk in de was gooien. Zo krijgt de vlek geen kans en heb je zo lang mogelijk plezier van je tafelkleed.

Om de kleuren zolang mogelijk mooi te houden, is het ook verstandig om op te passen met zon. Let er op dat je alle tafelbeschermers, tafelzeilen en -kleden niet te lang blootstelt aan de zon. Zonlicht zorgt er namelijk voor dat de kleuren op ten duur verbleken.

Heb je hulp of advies nodig, dan kun je telefonisch of per mail contact met ons opnemen. We helpen je graag met het maken van een keuze. Wil je weten wanneer je de bestelling kan verwachten? Raadpleeg dan onze actuele levertijden.

De waardering van www.tafelzeil.nl bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 886 reviews.
🍪 Wil jij een goed werkende website?
Wij gebruiken net als iedere andere website cookies. Kies zelf welke cookies je toestaat.